lauantai 9. maaliskuuta 2013

Vuodesuoja vauvalle

Tilauksesta aloitin tekemään vuodesuojaa vauvalle, joka olisi lämmin, imisi hyvin vaipan valskatessa ja kuitenkin sopisi sänkyyn myös kesällä helteiden aikaan. Ainoa tähän sopiva materiaali on siis 100% lampaanvilla.

 Toivevärinä oli violetti. Kaupasta löytyi kahta eri violetin sävyä, punaiseen tai siniseen menevää. Kun en osannut päättää, otin sitten molempia lankoja ja aloin neuloa.

Hitaana neulojana (ja villa-allergikkona) työ eteni hitaasti ja tunteja tähän upposikin aika kiitettävästi. Mutta sain sen valmiiksi.

Lanka kutistui pesussa maks. 45%, joten otin varman päälle ja tein suojasta varmuuden vuoksi oikein ison.
Kevyen huovutuksen jälkeen voin sanoa, että onneksi varasin leveyttä ja pituutta vähän liikaa. Nyt se on täysin sopivan kokoinen pinnasänkyyn. Ja näin ollen sitä pystyy käyttämään myös tulevaisuudessa lapsen kasvaessa myös normisängyssä.

Lanoliinitin työn myös pesun jälkeen, joten villan kaikki hyvät ominaisuudet löytyvät. Käteen oikein tuntuu, että siinä on lanoliiniä, eikä vain pelkkää villalankaa. Itse allergikkona pystyin hyvin sitä koskemaan ilman mitään oireita.

Nyt vain odottelemaan kuinka hyvin tuo käytössä toimii. Mistään kun en löytänyt valmista ohjetta tai edes käyttökokemuksia. Imutehon testasin ja hyvin se itseensä näytti ylimääräiset nesteet imevän, eikä päästäneet läpi.

Ja mikä parasta, tätä vuodesuojaa ei tarvitse jokaisen pikku lirahduksen jälkeen pestä vaan kevyt tuuletus riittää hyvin.

2 kommenttia:

  1. Mainio tuli! Ku hyvin suunnittelee niin onhan se puolisk tehty vaiks aikaa menikin...

    VastaaPoista
  2. No täytyy kyllä myöntää, että ilman sun apuasi ei varmaan olis tullu edes noin hyvä. Oisin varmaan purkanut ja alottanut uudestaan monta kertaa. Mutta onneksi on tuo lankakaupan-täti, jolta saa aina apua. Ja voisinpa sanoa, että ilman sua en ehkä olisi ikinä lähtenyt tuota edes kokeilemaan ;D

    VastaaPoista